930X122 MAIA

dr. vuță

CEA MAI BUNĂ METODĂ DE PREVENIRE A CARIEI DENTARE LA COPII

Cea mai bună metodă de prevenire a cariei dentare la copii. Profilaxia cariei dentare la copii începe odată cu erupția primilor dinți. Menținerea sănătății acestora reprezintă baza unei dentiții definitive sănătoase.

Citiți și: Se deschide o SUPER clinică în Pitești!

Prevenirea cariilor începe acasă printr-un periaj corect, de două ori pe zi, și printr-o alimentație echilibrată (pe de-o parte, cantități cât mai reduse de zaharuri și carbohidrați rafinați, iar pe de alta, suficiente fructe și legume crude, care ajută la curățarea dinților, dar și la întărirea gingiilor).

De asemenea, prevenirea cariilor ar trebui completată cu tratamente specifice, făcute în cabinetul stomatologic:

Citiți și: SIMPTOMELE CANCERULUI ORAL. CÂND TREBUIE SĂ MERGI LA STOMATOLOG

-Sigilarea șanțurilor și fosetelor dentare

-Fluorizarea

-Periajul profesional.

Astăzi vom afla câteva informații interesante despre sigilarea dentară din partea dr. Mircea Vuță, de la Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresa: Piteşti, strada Exercitiu, bloc D 20, scara B, apartament 1. Telefon: 0723.454.680). 

DE CE ESTE NECESARĂ SIGILAREA

Sigilarea șanțurilor și fosetelor reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor, putând reduce riscul apariției acestora cu până la 70%.

Imediat după erupția pe arcadă dinții permanenți au o morfologie foarte bine exprimată, ceea ce presupune existența unor șanțuri și fosete adânci. În aceste mici „fisuri” se acumulează resturi alimentare, care, împreună cu micro-organismele prezente în cavitatea orală, duc la apariția cariei dentare. Deși sună destul de complicat, este o procedură simplă, deloc dureroasă, care presupune estomparea acestui relief accentuat cu ajutorul unui sigilant fluid.

CÂND ESTE  INDICATĂ?

Procedura este indicată mai ales la dinții permanenți (molari de 6 ani și de 12 ani, dar și la premolari), de obicei imediat după ce și-au încheiat procesul de erupție. Se vor sigila doar dinții care nu prezintă carii dentare, după ce vor fi curățați în prealabil prin periaj profesional.

ESTE SIGILAREA O MANOPERĂ TRAUMATIZANTĂ PENTRU COPIL?

Nu! Sigilarea nu presupune frezarea dintelui respectiv, ci doar perierea acestuia și aplicarea gelului demineralizant și apoi a sigilantului, care, la final, va fi fotopolimerizat cu ajutorul unui instrument special.

Reevaluarea pacientului și verificarea integrității sigilantului (la fiecare 6 luni) reprezintă, de asemenea, o etapă imperios necesară. Oricum, este mai ușor să previi decât să tratezi!

Clinica stomatologică Dr. Vuţă Iulia/Mircea (Adresa: Piteşti, strada Exercitiu, bloc D 20, scara B, apartament 1. Telefon: 0723.454.680). 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90