EcoMoto 930×122

pericole

PUFULEȚII, NOCIVI PENTRU SĂNĂTATEA COPIILOR TĂI

Una dintre gustările preferate ale copiilor și printre cele mai vândute produse românești sunt pufuleții.

Citiți și: În Argeș se întrerupe curentul!

Potrivit celebrului nutriționist Gheorghe Mencinicopschi (acum în închisoare, condamnat în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare), pufuleții fac parte din categoria snacksuri, care ar trebui interzise din cauza lipsei lor de nutrienți. Conform sursei citate, pufuleții se obțin prin expandarea făinii de porumb, la care se adaugă glucide. Acestea din urmă le ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii (224 kcal/30 g de pufuleți). De asemenea, avertizează specialistul, pufuleții conțin și aditivi alimentari care pot cauza dificultăți de concentrare și colorantul tatrazină, care poate produce astm, eczeme ori urticarie.

Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea. Nutriționistul atrage atenția și asupra unui alt aspect: există un risc mare ca mălaiul din care sunt făcuți pufuleții să fie de tipul modificat genetic. În plus, mai avertizează Gheorghe Mencinicopschi, uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic (pufuleții se fac prin expandare, iar asta înseamnă că sunt folosite temperaturi înalte). Nu în ultimul rând, precizează Mencinicopschi, pufuleții pot conține și zahăr, produs care ar trebui consumat în cantități cât mai mici sau chiar deloc, mai ales în cazul copiilor. (Sursă şi foto: avantaje.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3