930 x122 grota rece

aparat

UN NOU APARAT PENTRU PACIENȚI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Un nou aparat pentru pacienți la Spitalul Județean. Din această lună, Spitalul Județean de Urgență din Pitești dispune de un videobronhoscop performant.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

Aparatul a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății în proporție de 90% și este în prezent singurul din județul Argeș. Valoarea lui depășește 30.000 de euro, potrivit Biroului de presă al unității medicale.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Totodată, în cadrul Cabinetului de Endoscopie Bronșică au fost montate atât un sistem de sterilizare a aparatului, cât și unul de sterilizare a aerului postbronhoscopie, pentru a se evita contaminarea.

”Având în vedere incidența crescută a cancerului pulmonar în România – cu diagnosticare tardivă și mortalitate crescută – acum avem posibilitatea să realizăm și la nivel local diagnosticarea și stadializarea acestei afecțiuni.

Astfel, videobronhoscopul este folosit pentru evaluarea cauzelor hemoptiziilor, identificarea cauzelor pneumopatiilor interstițiale difuze cu ajutorul lavajului bronhiolo-alveolar, identificarea cauzelor de tuse cronică, precum și pentru recoltarea în cursul bronhoscopiei de aspirate bronșice pentru diagnostic bacteriologic”, declară Mihaela Goilan, medic primar pneumolog la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Videobronhoscopul deservește urgențele medicale și pacienții internați în Spitalul Judetean, dar este folosit și pentru efectuarea de investigații medicale pe bază de trimitere (în sistem de internare de zi) și contra cost în baza unei programări prealabile.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3