930X122 MAIA

rodica barbu maximilian

UPDATE: O PITEȘTEANCĂ ȘI MAMA EI BOLNAVĂ, UMILITE LA URGENȚELE SPITALULUI JUDEȚEAN

UPDATE 2: Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență din Pitești ne confirmă că sesizarea a ajuns pe adresa spitalului, urmând să fie analizată într-o viitoare ședință a conducerii unității medicale.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

UPDATE 1: Piteșteanca a făcut sesizare pe adresa Spitalului Județean de Urgență din Pitești: Bună ziua, aș dori să fac o sesizare privind comportamentul unui medic de la UPU, Pitești. Pe 24 iunie 2019, ora 6:35 a.m., am solicitat serviciul de ambulanță pentru mama mea.

Nu intru în amănunte medicale, pentru că nu sunt în măsură să mă pronunț asupra actului medical. Subiectul acestei sesizări este comportamentul neadecvat și lipsa de respect a personalului medical cu care am venit în contact.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Doamna doctor de pe salvare a jignit-o pe mama mea („și oamenii de la țară sunt mai isteți decât dvs.”) și s-a continuat umilința cu doamna doctor Barbu, care a sfârșit prin a ne înjura. La întrebarea mea dacă ne-a înjurat pentru că am crezut că nu am înțeles bine, doamna doctor a răspuns afirmativ.

Menționez că în timpul în care a stat în Urgență a avut parte de același tratament neadecvat. Nu mi se pare normal să fim umiliți de un medic care ar trebui să își facă meseria conform fișei postului”.

O piteșteancă reclamă că ar fi avut parte de o experiență umilitoare la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență din Pitești. ”Fir-ați ai dracului de medici de familie, cu pacienții voștri cu tot!”, i s-ar fi adresat un medic de la Urgențe Majore atunci când ar fi cerut lămuriri cu privire la starea de sănătate a mamei sale, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Piteșteanca a solicitat ieri intervenția unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Argeș pentru a o prelua la spital pe mama ei, în vârstă de 70 de ani, care în ultimele zile se simțea rău, cel mai probabil din cauza unui tratament.

”Mama mea a făcut un tratament și de la un antibiotic a avut reacții adverse. Luni dimineața, ieri, în jurul orei 6, s-a simțit foarte rău și am chemat Salvarea. Când i-am explicat situația, o doamnă doctor de pe Salvare ne-a spus ”Cum ați putut face așa ceva, până și oamenii de la țară sunt mai isteți!” Adică ne-a făcut proști pentru că mama a luat acel antibiotic! Am trecut peste, pentru că trebuia să ajungem la spital”, ne declară piteșteanca.

La Spitalul Județean, femeia a fost dusă la Urgențe Majore. După ce i s-au făcut investigațiile medicale necesare, i-a fost administrată o perfuzie. ”Mamei i-au pus o perfuzie. La un moment dat, am întrebat o asistentă dacă au sosit rezultatele analizelor care îi fuseseră făcute. Voiam să știu ce s-a întâmplat și am încercat să vorbesc cu doamna doctor care s-a ocupat de mama, cu doamna Barbu.

În jurul orei 14 am mers la doamna Barbu… Era la un birou, am întrebat dacă este totul ok. Mi-a spus că nu are nicio bacterie. Era nervoasa, probabil obosită… Ne-a spus că de ce nu mergem la specialiști, la medicul de familie. Nu aveam cum să merg la medicul de familie la ora 6 dimineața… Doamna doctor a sfârșit discuția în felul următor: ”Fir-ați ai dracului de medici de familie, cu pacienții voștri cu tot!” Am întrebat, stupefiată, dacă ne-a înjurat. ”Da, ce n-ați înțeles! Mă duc să îmi iau de mâncare!” „Umilință mai mare nu cred că am pățit în viața mea!”, ne mărturisește piteșteanca.

Doctorița se numește Rodica Barbu Maximilian și este medic specialist în medicină de urgență.

Piteșteanca spune că ar mai fi avut o experiență neplăcută cu doctorița Barbu, însă la Spitalul Militar din Pitești: „În urmă cu 4 ani, într-o sâmbătă dimineața, am fost la Militar, la Urgențe. Aceeași doamnă a făcut atunci circ, reproșându-mi că de ce nu m-am dus vineri și am mers sâmbătă?!”

”Mi se pare strigător la cer să plătim o grămadă de bani pentru asigurări medicale și să fim tratați așa! Și cu mama s-a purtat urât în Urgențe, însă inițial nu a vrut să îmi spună. Este groaznic! Înțeleg că volumul de muncă este mare, că poate sunt obosiți (n.r. – medicii), dar nu te poți comporta așa cu un pacient sau cu un însoțitor! Dacă doamna doctor are o problemă, să își ia concediu de odihnă, nu poți trata așa un om!”, se declară revoltată piteșteanca.

Femeia a lăsat un mesaj pe pagina de socializare a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, primind o adresă la care poate face sesizare. ”Încă nu am făcut, dar cu siguranță o voi face, nu este normal așa ceva!”

Am luat legătura cu Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență din Pitești, cerând lămuriri în legătură cu situația reclamată. ”În momentul de față, la nivelul Spitalului Județean nu avem nicio sesizare cu privire la cele semnalate de dumneavoastră. Dacă vom primi sesizarea, va fi analizată”, declară pentru ePitești Andreea Vasile, purtărorul de cuvânt al unității medicale.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA