930×122 CAPRA 5

greva

VA FI GREVĂ? NEMULȚUMIRI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Va fi grevă? Nemulțumiri la Spitalul Județean. Sediile ministerelor Sănătății, Muncii și Finanțelor Publice ar urma să fie pichetate de sindicaliștii de la Sanitas pe 2, 4 și 6 octombrie 2017. Ulterior, pe 19 octombrie, Sanitas va organiza un miting și un marș. După aceea, conducerea Sanitas va decide data declanșării unei eventuale greve generale în sistemul sanitar de stat.

Citiți și: Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Și membri ai personalului medical din județul Argeș afiliat la Sanitas, inclusiv de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, ar urma să picheteze, alături de colegii lor din întreaga țară, sediile celor trei ministere.

Potrivit surselor noastre, cei care pe 19 octombrie vor lipsi de la serviciu pentru a participa la miting și marș (exceptând, evident, un minimum de angajați care să asigure buna funcționare a spitalului) ar fi fost anunțați că vor fi trecuți cu absență motivată. Și la Spitalul Județean din Pitești se vorbește despre posibilitatea unei greve.

Citiți și: Spitalul Județean, anunț uriaș privind noul Șef ATI care a profesat în Marea Britanie

Printre altele, Sanitas solicită eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, plafon care, dacă va fi aplicat, va duce, conform sindicaliștilor, la scăderea veniturilor actuale ale angajaților din sănătate. În plus, Sanitas cere acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ, și aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială începând de la 1 martie 2018.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3