New Profesional Consult 930 x 122

florin bodog

VESTE DESPRE VACCINURI. AZI S-A ANUNȚAT

Veste despre vaccinuri. Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a anunțat astăzi că vaccinul tetravalent pentru copii va ajunge în ţară pe 28 februarie 2017. „Pentru vaccinul tetravalent acum două zile am semnat, va intra săptămâna viitoare, pe data de 28 are termen de livrare, va intra în toată ţara.”, a spus Florin Bodog.

Citiți și: Ce substanțe conțin vaccinurile Pfizer și Moderna. De ce sunt mai sigure decât cele clasice

În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul Sănătăţii a afirmat că procedura încheiată anul trecut a fost incorectă. „Puteam să-mi asum această decizie, dacă îmi asumam decizia puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat. Am ales varianta legală de a anula contractul, am făcut o procedură foarte scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începtul săptămânii viitoare.

Ceea ce am făcut în paralel, am avut deja discuţii la cel mai înalt nivel cu reprezentanţii firmei, în aşa fel încât să menţină preţul pe care l-am obţinut la licitaţie. Am fost acuzat că prin faptul că am anulat contractul voi obţine un preţ crescut la vaccin. S-a şi încercat, de altfel, să se vehiculeze această informaţie. Am fost asigurat inclusiv ieri de faptul că se va menţine preţul cel mai scăzut pe care l-am obţinut prin procedura de licitaţie.”, a declarat Bodog.

Acesta a adăugat că a început „o procedură de acord cadru multianual” pentru a asigura permanent necesarul de vaccin şi să nu mai existe probleme cu stocurile.

„Pentru vaccinul pe care l-am semnat există stoc suficient. Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce privete stocurile, pentru că, din cauză că lipseşte de pe piaţă vaccinul de hepatită B ca urmare a unor probleme de producţie, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare şi se foloseşte tot vaccinul hexavalent, dar eu sper că în două luni se rezolvă problema de producţie de vaccin de hepatită B şi se rezolvă şi această problemă. Vom asigura vaccinuri pentru toţi copiii!”, a afirmat ministrul Sănătății. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90