930 x122 grota rece

analize

DONARE_SANGE

VREI SĂ DONEZI SÂNGE? IATĂ CONDIȚIILE!

Numărul donatorilor de sânge a crescut în ultima vreme. Criza de sânge din spitalele românești, puternic mediatizată, i-a determinat pe oameni să se prezinte în număr mare la centrele de transfuzii. Dacă vreți ca și dumneavoastră să faceți un gest similar, e bine să știți că există câteva condiții.

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Pentru a fi donator de sânge trebuie să aveți minim 18 și maxim 60 de ani, greutate de peste 50 de kilograme, puls regulat (60-100 de bătăi pe minut) și tensiune arterială sistolică între 100 și 180 de mmHg. De asemenea, este obligatoriu ca în ultimele șase luni să nu fi suferit vreo intervenție chirurgicală și să nu vă aflați sub tratament pentru diverse afecțiuni (boli endocrine, boli de inimă, boli renale, boli hepatice, boli psihice sau hipertensiune). În plus, nu trebuie să suferiți sau să fi suferit vreodată de hepatită, TBC, epilepsie, malarie, sifilis, boli psihice, ulcer, diabet zaharat, tuberculoză, boli de piele ca psoriazis sau vitiligo sau de boli de inimă. În cazul în care îndepliniți toate aceste condiții, mai trebuie să nu fi consumat băuturi alcoolice ori grăsimi cu cel puțin 48 de ore înainte de donare.

La centrul de transfuzie sau la spitalul în care se colectează sânge veți prezenta actul de identitate. Acolo veți completa un chestionar și veți fi supus unui examen clinic. În funcție de rezultatul analizelor, vi se va comunica dacă îndepliniți sau nu condițiile pentru a fi donator de sânge.

Citiți și: Acuzații grave: Mi-au spus ca mama are ciroză! De fapt nu avea!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3