New Profesional Consult 930 x 122

calculator

SE CAUTĂ OPERATORI PENTRU SECŢIILE DE VOTARE

La alegerile din 2016 va fi utilizat, în premieră, sistemul informatic al prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. În acest sens la fiecare secţie de votare va fi desemnat un operator de calculator, care va avea ca atribuţie principală înscrierea în sistem a codurilor numerice personale ale alegătorilor care se prezintă la urne prin scanarea cărţilor de identificare sau prin tastarea cifrelor, după caz, informează Primăria Piteşti.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Potrivit legii, poate avea calitatea de operator de calculator al secţiei de votare orice persoană care îndeplineşte următoare condiţii: are cetăţenia română, cunoaşte limba română, are vârsta de minimum 18 ani împliniţi, are capacitate deplină de exerciţiu, a absolvit învăţământul general obligatoriu și are cunoştinţe de bază în tehnologia informaţiei.

Persoanele interesate pot completa o cerere în acest sens, care va fi depusă la Primărie. Cererea tip, precum şi un material de informare pentru persoanele interesate să fie operatori de calculator pot fi obţinute accesând site-ul Primăriei, la secţiunea „Alegeri 2016”.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Ulterior persoanele respective vor fi instruite şi evaluate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente şi al Institutului Naţional de Statistică. Operatorii de calculator vor primi pe perioada alegerilor o indemnizaţie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3