New Profesional Consult 930 x 122

centru

CENTRU DE 5 STELE ÎN ARGEȘ

Centru de 5 stele în Argeș. În contextul anului aniversar al Centenarului Marii Uniri, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a organizat concursul “100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România”. Concursul le-a fost dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Lansarea concursului a fost pe 6 noiembrie 2018, furnizorii publici și privați de servicii sociale având posibilitatea să transmită ministerului până pe 23 noiembrie modele de bună practică aplicate în domeniul serviciilor sociale.

În urma desfășurării concursului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, prin serviciul social Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilităţi „Şanse egale” din comuna Domneşti, a fost desemnată câștigătoare, făcând parte din lista celor ”100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România”.

Citiți și: Pitești. Accident ciudat: Un senior de 70 de ani, rupt de beat a intrat direct într-un TAXI

Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilităţi „Şanse egale” Domneşti funcționează ca instituție fără personalitate juridică, în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în regim de componentă funcțională a acesteia și deține licență de funcţionare eliberată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, având o capacitate de 40 de locuri.

Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ,,Șanse Egale” Domnești este un serviciu social a cărui misiune constă în prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor și tinerilor cu dizabilităţi, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, consiliere psihologică şi suport emoţional, terapii de recuperare, educaţie, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere și educare pentru părinţii sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii sau tineri cu dizabilități.

Beneficiarii Centrului de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ,,Șanse Egale” Domnești sunt copii și tineri cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 2 și 26 de ani, cărora li se acordă servicii destinate recuperării, abilitării și reabilitării.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului “100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România” a avut loc astăzi la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90