Donaris 930 x 122

autism

O „BRĂTIANCĂ” DE TOATĂ ISPRAVA! FACE VOLUNTARIAT PENTRU COPIII CU AUTISM!

Din octombrie anul trecut Tina Georgiana Barbu, elevă la Colegiul Naţional „I.C Brătianu” din Pitești, face voluntariat. Îi ajută pe copiii care au probleme de socializare, de comunicare verbală sau nonverbală să se dezvolte. La doar 17 ani Tina este un sprijin pentru copiii cu autism.

Citiți și: Exclusiv. Poliția, OFICIAL despre știrea care ZGUDUIE România!

„Totul a început datorită unei bune prietene care este studentă la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Mi-a povestit multe despre lucrul cu copiii cu autism şi m-a antrenat în dorinţa de a face şi eu ceva pentru aceste mici fiinţe. Am sunat ulterior la câteva asociaţii şi iată-mă un voluntar valoros, aşa cum mă numesc cei de la asociaţie”, spune eleva pentru ePitești. De patru ori pe săptămână se duce la Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş pentru a le da o mână de ajutor celor 30 de prichindei cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani. Lucrează alături de 10 terapeuţi şi de alți voluntari.

„Bucuria nu se cuantifică în bani, ci în realizările de ordin moral. Când vezi chiar şi un singur copil zâmbind ai impresia că şi soarele străluceşte mai tare! Satisfacţia este, de fapt, mulţumirea părinţilor că fac o treabă bună pentru copii lor. Iar copiii revin pe făgaşul normal, încet, cu sacrificii, dar sigur! Pe mine m-a schimbat radical această experienţă, m-a maturizat şi m-a ajutat să văd cât de binecuvântat ești că nu ai probleme de sănătate!”, ne mărturisește Tina. Dacă la început era ajutor de terapeut, a ajuns apoi la performanţa de a lucra singură cu un copil cu autism. După un program bine stabilit, necesar micuțului, eleva duce la bun sfârşit întreaga activitate: „Cei din echipa Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş mi-au acordat încredere şi astfel am reuşit să formăm o familie. Noi dezvoltăm copilul. Îl ajutăm prin intermediul jocului şi prin tehnica promptului. Este un procedeu folosit în cazul copiilor cu autism pentru ca ei să execute comanda terapeutului”.

Citiți și: Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!

Elevă în clasa a X-a, Tina Georgiana Barbu este un model și la învățătură. Ea se pregăteşte acum pentru olimpiada naţională de limba germană, care va avea loc în perioada 3-9 aprilie în Galaţi. Anul acesta eleva a participat şi la olimpiada de latină-faza județeană, obţinând locul 3. (Foto: Facebook Tinna Georgiana Roll)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90