Donaris 930 x 122

clinica

O FETIȚĂ MINUNATĂ! ÎNFRUNTĂ BOALA CU ZÂMBETUL PE BUZE!

După cinci săptămâni petrecute în Italia, acolo unde a fost pentru investigații medicale la o clinică din Pavia, Irina Maria Aldea s-a întors în ţară. Nu pentru mult timp: pe 28 iunie fetița, în vârstă de 8 ani, trebuie să se prezinte din nou la control. Nici nu a ajuns bine în țară că astăzi, la 6 dimineaţa, Irina deja îşi făcuse planul: să meargă la şcoală. Nu a contat oboseala de pe drum, ci faptul că, în sfârşit, este acasă! Irina, care suferă de trombofilie severă cu trei mutaţii genetice, învață la o şcoală din Piteşti, fiind în clasa a II-a.

Citiți și: O nouă clinică medicală în Pitești

“Îi lipseau colegii… Am vorbit cu învăţătoarea. A pierdut mult, dar trebuie să recuperăm! A fost puţin greu acolo… Distanța, nu te vizita nimeni… Pentru că nu înțelegea limba, Irina nu avea cu cine să se joace. Chiar dacă în fiecare zi la fiecare copil veneau clovni, era o problemă cu limba.”, ne spune mama fetiţei, care adaugă că în Italia ea și fetița s-au bucurat de sprijinul unor oameni deosebiți. „E mult mai grav decât am crezut… Boala a evoluat în cele 3 luni scurse de la ultimele analize din țară, de la Fundeni. I s-au făcut tot felul de investigaţii și alte teste genetice. Mi s-a spus că problema Irinei este foarte complicată și că nu există studiu de caz la copii pentru boala pe care o are ea. Mi-au scris în acte că este o boală extrem de rară şi că are riscul crescut cu 80% faţă de o persoană matură.”, completează mama Irinei. Cu toate acestea, fetița înfruntă boala cu zâmbetul pe buze, după cum puteți vedea și în fotografiile făcute în Italia.

Cine vrea să ajute pentru strângerea banilor necesari în vederea următoarei deplasări în străinătate o poate face donând bani în contul bancar deschis la BCR, pe numele mamei: Raluca Aldea RO22RNCB0022131837010001.

Citiți și: O nouă clinică medicală în Pitești

Despre acest caz puteți citi și aici: http://epitesti.ro/social/irina-picteaza-pentru-sanatatea-ei-nevoie-de-ajutorul-nostru/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA