EcoMoto 930×122

ajax amsterdam

ARGEȘEAN LA AJAX AMSTERDAM (GALERIE FOTO)

Argeșean la Ajax Amsterdam. Darius Andrei Bolma are doar 9 ani, însă promite mult în ceea ce privește fotbalul, fiind un copil foarte talentat. Stabiliți inițial în orașul argeșean Ștefănești, părinții băiatului (mama, din Pitești, tatăl, din București) au decis ulterior să părăsească România și să se mute în Olanda, acolo unde copilul lor este legitimat la echipa de fotbal VV DBS Eindhoven.

Darius a intrat în lumea fotbalului la 6 ani, făcând primul pas pe gazon la clubul ”Constantin Schumacher” din Pitești. Aici l-a întâlnit pe antrenorul Cătălin Giurgea, care l-a determinat să iubească și mai mult fotbalul, ne spune tatăl băiatului, Rareș Bolma.

La clubul din Pitești a stat doi ani. A fost perioada în care părinții l-au dus pe Darius și prin diverse alte locuri din Europa, pentru a vedea cum se desfășoară antrenamentele și în alte țări.

Anul trecut, timp de două săptămâni, Darius s-a pregătit într-o tabără de fotbal a celebrului club Ajax Amsterdam, după ce părinții l-au înscris pe site-ul clubului. ”Darius este o persoană politicoasă și drăguță. A fost un căpitan foarte bun și ne-am bucurat să îl avem în grup.”, au transmis reprezentanții clubului după încheierea taberei.

Tatăl băiatului ne precizează că în Olanda copiii joacă pe orice post, însă Darius, cel mai probabil, va fi mijlocaș: ”Nu are valențe de fundaș, ci de mijlocaș. Ne-a spus antrenorul că are talent la creație.”

Carmen Bolma, mama lui Darius, are un mesaj pentru părinții ai căror copii sunt talentați: ”Prin multă muncă și pasiune se poate ajunge aici!”

Cei doi părinți și Darius au fost sprijiniți de antrenorul Mihai Cojocaru, românul care a creat o școală de fotbal în Belgia – Skill Factor Football Academy. Cojocaru este cel care i-a ajutat să ajungă în Olanda, la echipa VV DBS Eindhoven.

Darius Andrei Bolma studiază la o școală normală cu program prelungit din Olanda, pentru a învăța cât mai repede limba.

ePitești îl felicită pentru ambiție și talent și îi dorește să ajungă un mare fotbalist!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90