930 x122 grota rece

bascov-budeasa

CAMPIONAT MONDIAL DE KAIAC-CANOE ÎN ARGEȘ

La Complexul Sportiv Național CNS Bascov-Budeasa a avut loc astăzi conferința de presă premergătoare Campionatului Mondial de Kaiac-Canoe pentru Juniori U23 Sprint, care se va desfășura în acest loc în perioada 1-4 august 2019.

Citiți și: Doliu în lumea sportului! Un mare campion român a încetat din viață

Au participat Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, președintele Federației Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, primarii comunelor Bascov și Budeasa, Gheorghe Stancu și Nicolae Mihail Rachieru, directorul Complexului Sportiv Național CNS Bascov-Budeasa, Aurel Brătulescu, și alți membri din staff-ul Federației Române de Kaiac-Canoe.

Deschiderea oficială va fi pe 31 iulie, de la ora 19, în Piața „Vasile Milea” din Pitești, acolo unde delegațiile de sportivi din 64 de țări de pe întregul mapamond vor defila, în acordurile Fanfarei ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș.

Citiți și: EVENIMENT! CAMPIONATE MONDIALE ÎN BUDEASA

Competiția se va desfășura în perioada 1-4 august, în fiecare zi cu începere de la ora 8:30, accesul pentru public fiind liber.

În preambulul conferinței de presă a avut loc o întâlnire legată de ultimele pregătiri ale Campionatului, la care au participat, alături de reprezentanții Federației Române de Kaiac Canoe, secretarul de stat Cosmin Butuza, reprezentanții autorităților publice județene și locale angrenate în organizarea competiției (Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, primăriile Pitești, Mioveni, Bascov și Budeasa, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Cpt. Puică Nicolae”, Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția Județeană de Sănătate Publică și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea).

Discuțiile au vizat atât serviciile de cazare și transport, cât și măsurile de siguranță și de protecție a sportivilor, fiind punctate detaliile pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a competiției.

„Este o competiție care onorează România, dar mai ales România de la Argeș, întrucât acest campionat mondial are loc în județul nostru.

Pe lângă imaginea formidabilă generată de desfășurarea acestui eveniment sportiv în Argeș, este o oportunitate și din punct de vedere economic și turistic, dat fiind faptul că în această perioadă toate hotelurile din Pitești, Mioveni și Curtea de Argeș sunt ocupate la capacitate maximă.

Facem în continuare echipă astfel încât și ediția din acest an a campionatului să fie o reușită, iar sportivii să plece cu o impresie pozitivă legată de județul nostru și de România.

Am avut și ședințe tehnice cu reprezentanții instituțiilor implicate în mod direct în organizarea acestui eveniment. Suntem pregătiți și îi invităm pe iubitorii de sport să ia parte la această competiție și să încurajeze participanții și, în special, echipa României”, a declarat Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Considerat cel mai important eveniment al sporturilor nautice găzduit de România, acest campionat mondial reunește peste 1.300 de participanți și se află deja la a doua ediție în Argeș, prima dată fiind organizat în anul 2017.

Vor participa sportivi din „Africa de Sud, Algeria, Angola, Argentina, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Chile, China, China Taipei, Cipru, Columbia, Coreea de Nord, Croația, Cuba, Danemarca, Egipt, Elveția, Estonia,

Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macao, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Nigeria, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA, Thailanda, Tajikistan, Tunisia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan și Venezuela”, conform Biroului de presă al Consiliului Județean Argeș.

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

-miercuri, 31 iulie 2019, ora 19, Piața „Vasile Milea” din Pitești – deschiderea oficială și parada delegațiilor. 

Competiția oficială, la Baza Nautică Bascov-Budeasa:

-joi, 1 august, între orele 8:30-14 și 15-18;

-vineri, 2 august, între orele 8:30-14 și 15-18:45;

-sâmbătă, 3 august, între orele 8:30-13:50 și 15-18:30;

-duminică, 4 august, între orele 8:30-14:50.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3