930×122 CAPRA 5

monica ardeleanu

ÎMBLÂNZITOAREA DE CAI. DE CAI PUTERE!

Piteșteanca Monica Ardeleanu are 26 de ani şi este consilier vânzări într-un magazin. Cine nu a auzit încă de ea și ar vedea-o pentru prima dată, delicată și feminină, în mod sigur nu ar realiza că marea sa pasiune sunt caii. Caii putere! Și cu atât mai puțin că este dublă campioană naţională la raliuri, un pilot pe cinste!

Citiți și: De ce se moare pe șoselele din România. Un fost pilot de încercare de la Uzina Dacia explică!

De unde pasiunea pentru raliuri?

-De la tatăl meu, care, la rândul lui, practică acest sport. El este cel care a înfiinţat în România sportul numit rallycross, pe care îl pot practica şi cei care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Familia mea deţine şi clubul de sport Sprint Club, din care fac parte şi eu.

Citiți și: Dacia participă la Raliul Dakar cu o mașină surpriză!

La ce vârstă ai concurat pentru prima dată?

-La 14 ani, se întâmpla în Târgu Mureş. Cochetasem și înainte cu volanul, în sensul că mă plimbam prin spatele blocului cu un kart pe care îl aveam eu şi fratele meu.

Care a fost prima maşină pe care ai condus-o?

-Un Mitsubishi Colt. A urmat apoi un Golf, iar acum conduc un Opel Kadett. Din cauza unor probleme mi-am întrerupt activitatea timp de doi ani, însă anul viitor o voi relua.

Ce dotări are maşina?

-Motorul este modificat, are undeva la 2.000 de cmc şi 120 de cai putere. În interior am un scut făcut din bare (rollbaruri), asta pentru ca în caz de accident să nu mă prind între fiare şi centurile speciale care te ţin lipit de scaun.

Ai avut vreun accident până acum?

-Câteva, dar minore, la modul că m-am urcat pe un mal… În general raliurile se desfăşoară pe macadam, nu pe asfalt.

La ce clasă concurezi?

La clasa ,,femina’’, iar în trecut am fost la juniori.

Este un sport din care să ai de câştigat din punct de vedere financiar?

-Nu, este un sport de suflet! Nu prea este sponsorizat cu mulţi bani, nici maşinile nu sunt foarte scumpe, însă satisfacţia pe care o ai în momentul în care te afli printre câştigători nu poate fi comparată cu nimic altceva! (Foto: Facebook Monica Ardeleanu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90