EcoMoto 930×122

arbitru

NICOLAE RAINEA, CEL MAI MARE ARBITRU ROMÂN DE FOTBAL, A MURIT

Nicolae Rainea, considerat cel mai bun arbitru de fotbal român al tuturor timpurilor, a murit. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Federația Română de Fotbal.

Citiți și: Este doliu național! O mare personalitate a murit

„Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor regretă dispariția, la vârsta de 81 de ani, a fostului mare arbitru român Nicolae Rainea.

Născut pe 19 noiembrie 1933 în Brăila, Nicolae Rainea și-a început cariera ca fotbalist, evoluând pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamț și Constructorul Bârlad. În 1959 a devenit arbitru, iar după trei ani promova în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane primea ecusonul FIFA.

Citiți și: Dramă într-un județ vecin Argeșului! Un asistent medical de doar 30 de ani s-a stins fulgerător!

Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de partide în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaționale și a participat la trei ediții de Campionat Mondial. După ce s-a retras din arbitraj, în 1984, a fost observator și apoi președinte al Asociației Județene de Fotbal Galați, acolo unde a primit funcția de președinte onorific. De asemenea, Nicolae Rainea a fost și președinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor își exprimă condoleanțele și regretă dispariția lui Nicolae Rainea.”, scrie FRF într-un comunicat de presă.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90