EcoMoto 930×122

fc arges

(VIDEO) OMAGIU PENTRU DOBRIN – NU TE VOM UITA NICIODATĂ!

Inegalabilul Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi 69 de ani. Cel mai bun fotbalist român s-a născut în Pitești pe 26 august 1947. Descoperit de Leonte Ianovschi, a debutat în prima divizie a fotbalului românesc la doar 14 ani. Cu FC Argeș a câștigat de două ori titlul de campioană a României, în 1972 și 1979.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

„Prințul din Trivale” a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 48 de ori, marcând 6 goluri pentru România. Cu naționala s-a calificat la Campionatul Mondial din Mexic, din anul 1970. Din păcate, nu a evoluat niciun minut ca urmare a unui conflict cu antrenorul Angelo Niculescu. L-a dorit până și Real Madrid, dar transferul nu a putut fi perfectat din cauza restricțiilor existente în timpul regimului comunist și fiindcă pentru Nicolae Dobrin „acasă” a însemnat întotdeauna FC Argeș.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Cetățean de onoare al orașului, „Gâscanul” a murit în Pitești, pe 26 octombrie 2007, răpus de un cancer la plămâni. După moartea sa președintele țării l-a decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere și admirație pentru excepționala lui carieră de fotbalist.

Deși cred că așa s-ar fi cuvenit și în ciuda faptului că primarul Piteștiului le-a adresat o cerere în acest sens președintelui și prim-ministrului de atunci, din păcate la moartea „Prințului din Trivale” nu a fost decretată zi de doliu național.

Cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la ziua de naştere a marelui fotbalist, astăzi inegalabilul Nicolae Dobrin va fi evocat în Pitești în cadrul proiectului „Argeşeni valori naţionale”, proiect inițiat de Instituția Prefectului. La eveniment, alături de familia fotbalistului, şi-au anunţat prezenţa şi trei dintre foştii antrenori ai lui FC Argeș (Florin Halagian, Remus Vlad şi Tănase Dima), Gheorghiţă Geolgău (din partea Federaţiei Române de Fotbal), jurnalistul și scriitorul Mircea M. Ionescu și crainicul sportiv radio Ilie Dobre.

Evenimentul va începe la ora 11:30 cu un omagiu la bustul marelui fotbalist, bust aflat în incinta stadionului care îi poartă numele. Vor urma evocări ale personalității lui Nicolae Dobrin la Muzeul Sportului Argesean – „Campionii”. Prezentarea va fi făcută de scriitorul Sevastian Tudor, fostul director al Teatrului „Alexandru Davila”, autor al unei cărți despre FC Argeș. De asemenea, soţia marelui dispărut, Gica Dobrin, va înmâna diplome de excelenţă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90