930×122 CAPRA 5

12 persoane acuzate de infractiuni pe piata de capital arestat preventiv

Tribunalul Arges

 

Şapte dintre cele 12 persoane acuzate de infracţiuni pe piaţa de capital au fost arestate preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise de către magistraţii Tribunalului Argeş, însă decizia a fost atacată cu recurs de către avocaţii lor.

În cazul a cinci dintre membrii grupului acuzat de infracţiuni economice, printre care se numără cei patru funcţionari publici, angajaţi ai Depozitarului Central , instituţie care centralizează toate informaţiile legate de tranzacţiile bursiere, instanţa a dispus cercetarea lor în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT Argeş au mai solicitat emiterea de mandate de arestare în lipsă pe numele a altor patru membri ai respectivei grupări infracţionale, care se sustrag urmăririi penale, însă judecătorii au stabilit că se vor pronunţa în acest caz doar după audierea suspecţilor.

Deciziile judecătorilor Tribunalului Argeş au fost atacate cu recurs de către avocaţii celor şapte persoane arestate preventiv, dar şi de către procurorii DIICOT Argeş în cazul persoanelor cercetate în libertate, recursurile urmând să fie judecate la Curtea de Apel Piteşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, toate cele 12 persoane au fost duse în arestul IPJ Argeş, însă cele cinci în cazul cărora instanţa a stabilit interdicţia de părăsire a localităţii de domiciliu vor fi puse în libertate în cursul serii de miercuri.

Cele 12 persoane acuzate de înşelăciune, tranzacţionări ilegale pe piaţa de capital, fals, spălare de bani, infracţiuni prin care au prejudiciat sute de oameni, cu aproximativ două milioane de lei, au fost reţinute, marţi, pentru 24 de ore pe bază de ordonanţe emise de procurorii DIICOT Argeş, după aproximativ 15 ore de audieri, după ce, în cursul dimineţii, au fost ridicate în urma mai multor descinderi în Bucureşti şi Giurgiu.

 

 

 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90