NOR CURIER 930X122

politist_vot

2.000 de politisi si jandarmi pazesc urnele in Arges

Pitesti. 4 decembrie 2009.
Aproape 2.000 de politisti, jandarmi si personalul ISU vor fi angrenati in misiuni pe timpul turului doi de scrutin pentru alegerile presidentiale de duminica. In plus, pentru stoparea turismului electoral , politistii va organiza, atat individual, cat si impreuna cu Autoritatea Rutiera Romana, 24 de filtre in diverse zone ale judetului si in jurul oraselor.
Centrul de Comunicare Judetean Arges informeaza cu privire la faptul ca in data de 22.11.2009, cu ocazia desfasurarii procesului electoral, au fost sesizate 83 de incidente electorale. In urma cercetarilor efectuate de catre echipe complexe, constituite in acest scop, au fost confirmate 14 dintre incidentele electorale sesizate, in 4 dintre aceste cazuri fiind intocmite dosare de cercetare penala si in 10 dintre evenimentele semnalate fiind luate masuri de sanctionare contraventionala, valoarea totala a sanctiunilor ridicandu-se la 195.000 lei. In prezent, in judetul Arges, 8 persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii de infractiuni electorale pedepsite cu inchisoarea. Din acest motiv masurile de prevenire si combatere a acestui gen de infractiuni vor fi accentuate cu ocazia alegerilor prezidentiale din data de 06.12.2009.
De asemenea, in data de 06.12.2009 puteti sesiza prin apel telefonic netaxabil 112 evenimentele de natura electorala. In ziua alegerilor, Serviciul Judetean Apeluri de Urgenta 112 va fi suplimentat cu un operator specializat in preluarea acestui gen de sesizari, astfel incat activitatea curenta nu va fi afectata.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3