930X122 MAIA

politia_mascati

8 falsificatori de carduri arestati

Pitesti. 10 decembrie 2009. BCCO Arges.
Politistii din cadrul BCCO Arges au reusit anihilarea unei retele infractionale organizata, actiune in urma careia opt tineri din Arges, Olt si Brasov au fost retinuri. Membrii retelei se ocupau cu furtul datelor personare de pe carduri si clonarea instrumentelor electronice de plata, dupa care goleau conturile victimelor.
Astazi, 10 decembrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti-Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, impreuna cu procurori din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Pitesti, au declansat o actiune pe linia combaterii criminalitatii informatice pentru depistarea si prinderea mai multor persoane din Arges, care faceau parte dintr-un grup infractional organizat.
Suspectii intentionau ca astazi sa plece cu doua autoturisme in Ungaria si Cehia, pentru a monta dispozitive de citire de tip „skimming” la bancomatele din acesta tari si pentru a retrage prin folosirea de carduri contrafacute sume de bani din conturile bancare compromise. In baza datelor obtinute, in jurul orelor 06.00, politistii din cadrul B.C.C.O. Arges au actionat pentru blocarea in trafic a celor doua autoturisme si pentru prinderea principalilor suspecti. S-a actionat cu doua echipe de politisti, autoturismele aflandu-se in momentul declansarii actiunii pe raza judetelor Sibiu si Valcea.
Politistii au reusit prinderea a 8 persoane, respectiv D.G. de 23 de ani, G.R., de 22 de ani, A.A., de 19 ani, G.I. de 29 de ani, toti din Pitesti, S.C., de 23 de ani, din Brasov, M.G., de 26 de ani, din comunaVitanesti, jud. Olt (sofer), M.I., de 22 de ani, din Pitesti, (sofer) si B.C., de 22 de ani, concubina lui G.I..
In urma perchezitiilor corporale si asupra autoturismelor, au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe mijloace de proba :aparat tip MSR, cu CD-soft si cabluri aferente, carduri „blank”, un dispozitiv de tip „skimming”(„gura de bancomat”), ascuns intr-un pachet de tigari, mai multe dispozitive electronice confectionate artizanal pentru stocarea de imagini si copierea datelor confidentiale (baghete, tabla metalica, banda adeziva, ceasuri cu microcamere), un laptop, 9 telefoane mobile, 11 cartele SIM, diverse inscrisuri, carduri emise de institutii straine.
De asemenea, au fost efectuate trei perchezitii domiciliare in Pitesti, unde locuiau suspectii principali, ocazie cu care au fost identificate si ridicate 3 calculatoare, 4 telefoane mobile, 5 cartele SIM, 15 Cd-uri, precum si alte inscrisuri.
G.R. si D.G. au mai fost cercetati in perioada 2007-2008 de catre DIICOT Arges, in ianuarie 2008 fiind trimisi in judecata in stare de arest preventiv pentru savarsirea aceluiasi tip de fapte. Cei doi au fost condamnati cu pedeapsa inchisorii, hotararea nefiind definitiva, impotriva lor fiind luata masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea in baza art. 350 C.P.P.
Persoanele depistate au fost aduse pentru cercetari la sediul DIICOT Arges, urmand ca in functie de probele administrate sa se dispuna masuri legale. Toti cei in cauza sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de art.7 din Lg.39/2003, art.24, 25 si 27 din L.365/2002 si art.42 din Lg.161/2003 (constituirea unui grup infractional organizat; falsificarea de carduri bancare; detinerea, fabricarea de instrumente hardware/software in scopul falsificarii de carduri bancare; efectuarea de operatiuni financiare frauduloase; acces fara drept la un sistem informatic).
In continuare, vor fi intensificate activitatile de cercetare penala pentru identificarea si depistarea persoanelor vatamate precum si pentru documentarea si probarea intregii activitati infractionale. Actiunea a fost sprijinita de catre Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, Alba si Craiova, precum si de catre politisti din cadrul Serviciul de Interventie Rapida din cadrul IPJ Arges.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90