New Profesional Consult 930 x 122

accident

ACCIDENT ÎN PITEȘTI – ȘOFERUL A FUGIT

Accident în Pitești – Șoferul a fugit. Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au dat de urma unui șofer în vârstă de 76 de ani din Slatina, bănuit că luni, 12 decembrie 2016, ar fi acroșat cu un autovehicul o tânără de 22 de ani din Pitești, după care ar fi părăsit locul accidentului. Din fericire, tânăra a scăpat cu răni ușoare, potrivit Poliției argeșene. Șoferul s-a ales cu dosar penal.

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Un alt șofer care ar fi părăsit locul producerii accidentului a fost identificat tot de polițiștii rutieri piteșteni. Șoferul, de 23 de ani, din Pitești, este bănuit că miercuri, 7 decembrie 2016, ar fi acroşat un tânăr de 28 de ani, din Piteşti, care traversa strada regulamentar, pe marcajul pietonal, după care ar fi părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliției. Și în acest caz pietonul a fost accidentat ușor.

Poliția Argeș informează că părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea polițistului sau a procurorului care face cercetarea la locul faptei se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica fără acordul echipei de cercetare starea locului în care s-a produs un accident rutier sau de a şterge urmele unui accident soldat cu moartea ori rănirea uneia sau a mai multor persoane.

Citiți și: Accident pe cel mai periculos drum: Un autotren „dezmembrat”!

Conform sursei citate, nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când:

1.În urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

2.Conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului.

3.Conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă imediat Poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare.

4.Victima părăseşte locul accidentului, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90