930×122 CAPRA 5

perchezitii

ACUM: PERCHEZIȚII! EVAZIUNE CU ARTICOLE TEXTILE

UPDATE: Potrivit Mediafax, au fost reținuți managerul Arhiepiscopiei Tomisului, o călugăriţă şi un director de achiziţii din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). 

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Argeșul se numără printre județele în care astăzi au loc percheziții ale polițiștilor într-un dosar de evaziune fiscală cu articole textile.

Perchezițiile din Argeș se desfășoară la puncte de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial și sunt făcute de polițiștii de investigare a criminalității economice din județ.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

În același dosar se derulează percheziții de către polițiștii din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava și Vâlcea.

Ieri au avut loc percheziții în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, la locuințele persoanelor bănuite, la societățile comerciale angrenate în activitatea infracțională, precum și la diverse instituții.

În urma perchezițiilor de ieri, s-au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

Din cercetări a reieșit că în Bucureşti şi în județul Ilfov s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte fără documente legale către comercianți din Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit neplătite.

Membrii grupului infracțional, format din 13 persoane, cu atribuții bine determinate, ale căror vârste sunt cuprinse între 27 și 57 de ani, au fost surprinși în timp ce descărcau un autotren cu haine la un depozit din județul Ilfov.

Polițiștii au pus în aplicare 9 mandate de aducere, iar până în acest moment față de liderul grupării și alți doi membri s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acțiunea se bucură de sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – ANAF.

Poliția Română, care furnizează informația, nu oferă detalii despre identitatea suspecților și nici nu precizează mai exact în care localități se desfășoară perchezițiile. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90