New Profesional Consult 930 x 122

evaziune

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PATRONI ANCHETAȚI

Acum: Percheziții în Argeș. Lucrătorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliția Română, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fac la această oră 12 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

Perchezițiile se desfășoară în județele Argeș, Ilfov și Cluj și în municipiul București la domiciliile unor persoane și la sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăți comerciale cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. La acțiune participă și polițiști ai inspectoratelor județene Argeș și Cluj.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul statului.

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

Banii proveniți din evaziune fiscală ar fi fost transferați în contul unei persoane fizice, sub formă de preț al unui antecontract de vânzare-cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) și însușiți de către una dintre persoanele bănuite, potrivit Poliției Române.

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la 4 societăți comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei în baza unor facturi fiscale declarând nereal achiziții la organele fiscale, pentru a se înregistra cu TVA deductibil.

Expertiza contabilă a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei TVA și 901.909 lei impozit pe profit, conform sursei citate.

Poliția nu precizează numele firmelor și ale patronilor anchetați. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3