930×122 CAPRA 5

liviu pop

ADIO TELEFON LA ORELE DE ȘCOALĂ? CE SE PREGĂTEȘTE

Adio telefon la orele de școală? Ce se pregătește. Înainte de începerea fiecărei ore de curs elevii își vor lăsa telefonul mobil într-un loc special, urmând să reintre în posesia acestuia după finalul orei.

Citiți și: Amendă pentru acești șoferi! Se ia și permisul!

Anunțul îl face ministrul Educației, Liviu Pop, citat de Mediafax.

„Am discutat cu părinţii şi urmează să facem o comisie de dialog social pe subiectul regulamentului de organizare şi funcţionare al unităţilor şcolare şi sunt de acord ca în interiorul sălii de clasă să existe o zonă în care copilul, la începutul orei, să îşi lase telefonul mobil, iar la finalul orei să şi-l ia.

Citiți și: Măsură tranșantă! Ce-i așteaptă pe pietonii care traversează cu ochii în telefon

Sunt foarte multe studii şi analize legate de preocupările pe care le au unii elevi în timpul orelor. Costurile pentru acest lucru sunt minime, părinţii sunt de acord, sunt convins că şi profesorii.”, afirmă ministrul Educaţiei.

Conform Mediafax, Federaţia Naţională a Părinţilor precizează că „zona” despre care vorbește ministrul va fi un dulap sau o cutie.

Consiliul Naţional al Elevilor se opune, însă. Într-un punct de vedere exprimat pentru Mediafax, Consiliul consideră că această măsură „nu ar fi legală”. De ce? Pentru că, potrivit sursei citate, Statutul Elevului prevede că elevul poate folosi telefonul mobil în timpul orelor „în scop educaţional”, dar şi că elevilor nu le pot fi confiscate bunurile.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90