Donaris 930 x 122

apa canal

AI CONTRACT CU APĂ CANAL? ANUNȚ IMPORTANT

Ai contract cu Apă Canal? Anunț important. Societatea Apă Canal 2.000 SA Pitești le reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar să fie luate măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.

Citiți și: Argeș: Apă Canal, anunț de ultim moment!

Astfel, în conformitate cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, utilizatorul este obligat să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor care echipează branşamentul.

Orice reparaţii şi orice înlocuire de contor a cărui deteriorare este ca urmare a unei funcţionări anormale în condiţii de îngheţ sunt făcute de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

Citiți și: Atenție! Pregătiți-vă, se oprește apa!

Pentru evitarea eventualelor disfunctionalităţi ale apometrului şi a unor cheltuieli inutile, societatea Apă Canal 2000 le recomandă tuturor utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă protejarea contoarelor de apă rece cu materiale termoizolante care se înfăşoară în jurul conductei de branşament şi în jurul apometrului, lăsând liber cadranul pentru a putea fi citit indexul consumului de apă, iar capacul de protecţie al căminului de branşament trebuie să fie bine închis şi protejat.

În cazul în care aceste măsuri nu sunt luate, există posibilitatea ca apa care trece prin contoare să îngheţe, în special în timpul nopţii, atunci când consumul este redus şi viteza de trecere a apei prin contor, mai mică. Acest fenomen nu numai că blochează alimentarea cu apă, dar poate duce şi la deteriorarea apometrelor, caz în care acestea vor trebui reparate sau schimbate pe cheltuiala utilizatorilor.

Verificarea periodică a stării căminului de apometru este importantă!

În situaţia în care apometrul a îngheţat, nu se foloseşte flacără deschisă şi nu se toarnă apă fierbinte peste acesta.

Înainte de sosirea gerului, trebuie verificate şi conductele de apă sau robineţii montaţi pe instalaţie, în vederea depistării/identificării pierderilor de apă care ar putea duce la îngheţarea conductelor.

Utilizatorii serviciului de alimentare cu apă pot semnala problemele legate de funcţionarea apometrelor la dispeceratul societăţii Apă Canal 2000 SA, la numărul de telefon 0248.223.237.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90