930 x122 grota rece

cod galben

ALERTĂ METEO!

Alertă meteo! Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață noi coduri de vreme rea, care vizează și județul Argeș.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și disconfort termic.
Valabilitate: 30 octombrie 2017, între orele 9:30 și 18. 

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

În intervalul de timp menționat, vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local de peste 75 km/h.

Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

COD PORTOCALIU

Zone afectate: zonele de munte.
Fenomene vizate: vânt tare, ninsori viscolite și strat de zăpadă.
Valabilitate: 30 octombrie, între orele 9:30 și 18. 

În cursul zilei de luni (30 octombrie), la munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri și se va depune strat de zăpadă.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și zăpadă la munte.
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 18 – 31 octombrie, ora 12. 

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, acolo unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65…70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului, cu viteze de peste 55…60 km/h și local de 70 km/h, vor fi şi în nordul Moldovei.

Vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie) în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90