930×122 CAPRA 5

caniculă

ALERTĂ METEO! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Alertă meteo! Anunț de ultimă oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o atenționare prin care anunță val persistent de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

Citiți și: Vremea se schimbă total în acest weekend!

Informarea este valabilă pentru zilele de 22, 23 și 24 iulie 2017.

Potrivit sursei citate, în cele trei zile valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest.

Citiți și: Vremea se schimbă radical!

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

În zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord-est și pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor și al nopților, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90