930 x122 grota rece

anaf

ANAF EXTINDE SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL

ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, informează că Spaţiul Privat Virtual (SPV) a fost completat şi cu alte documente. Astfel, au fost incluse în SPV următoarele:

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

a)chestionarele întocmite de persoana fizică la sosirea şi/sau plecarea în/din România, precum şi notificările cu privire la rezidenţa persoanelor fizice;

b)declaraţiile de înregistrare fiscală;

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

c)cererile pentru eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală, precum şi certificatul de rezidenţă fiscală,

d)cererile de restituire;

e)cererile de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale sau a numărului unic de identificare şi certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Au fost incluse în categoria documentelor care pot face obiectul comunicării prin SPV şi informaţiile referitoare la evidenţa creanţelor fiscale.

De asemenea, s-a creat posibilitatea identificării în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV).

În plus, a fost eliminată dispoziţia cu privire la verificarea de către organul fiscal a semnăturii olografe a persoanei reprezentate.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș mai anunță că a fost introdusă posibilitatea contribuabililor de a verifica prin intermediul SPV corectitudinea prelucrării de către organul fiscal a declaraţiei unice cu privire la impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, depusă de contribuabili în format hârtie.

„Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.

Acest serviciu online permite obţinerea informaţiilor fiscale cu privire la situaţia fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale.

Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Amintim că din Argeș în Spaţiul Privat Virtual (SPV) sunt înregistrați 20.000 de utilizatori (AICI, subiectul pe larg).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90