New Profesional Consult 930 x 122

antidrog

ANTIDROG ÎN PIAȚA PRIMĂRIEI (GALERIE FOTO)

Antidrog în Piața Primăriei. În calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice din domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş, a desfășurat campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”.

Citiți și: Antidrog, acțiuni intensificate în Argeș

Campania a fost pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei generale (cu vârsta între 15 și 64 de ani) în legătură cu factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri, coroborat cu promovarea alternativelor sănătoase de viaţă, în special a celor cultural-sportive.

Anul acesta, Primăria Piteşti, clubul FC Argeş, grupul Interact Piteşti şi Decathlon România s-au alăturat inițiativei Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş de a promova un stil de viaţă sănătos, prin sport, muzică şi dans.

Citiți și: NOILE SUBSTANŢE PSIHOACTIVE, LOCUL 2 ÎN „TOPUL” CELOR MAI CONSUMATE DROGURI ÎN ROMÂNIA

Astfel, ieri, timp de câteva ore, în Piaţa Primăriei Piteşti, grupul de copii Interact au încântat audienţa cu un program artistic de dans, iar juniorii de la FC Argeş au prezentat un moment sportiv, moment finalizat cu un flashmob.

Pe toată durata evenimentului, echipa CPECA Argeş şi voluntarii antidrog au interacţionat cu tinerii, părinţii şi bunicii veniți la standul informativ organizat de Centru pentru discuţii legate de problematica drogurilor, fiind informate aproximativ 700 de persoane.

„Vă mulţumim tuturor că aţi fost alături de noi, pentru că împreună putem să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante!”, transmite echipa CPECA Argeş.

Precizăm că acțiunea s-a desfășurat cu ocazia Zilei internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri (26 iunie).

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare cu privire la provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare asupra acestui fenomen.

Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri are în acest an mesajul următor: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3