EcoMoto 930×122

meteo

ANUNȚ METEO: CUM VA FI VREMEA ÎN WEEKEND

Anunț meteo: cum va fi vremea în weekend. Administrația Națională de Meteorologie anunță că în weekend vremea se va încălzi.

Citiți și: Meteorologii anunță vreme severă. Zonele afectate de fenomenele extreme

Sâmbătă, cerul va fi temporar acoperit și izolat în sud-estul țării se vor semnala ploi slabe cantitativ sau burniţă. Către seară şi în cursul nopții va ploua în partea de vest şi pe arii mai restrânse în rest. La munte, la peste 2.000 de metri altitudine, precipitaţiile vor fi, dar numai trecător, şi sub formă de lapoviţă. Vântul se va intensifica treptat, astfel încât, în a doua parte a zilei, în vestul şi centrul ţării viteza la rafală va atinge și depăși 50 km/h, în timp ce la munte, mai ales în zona înaltă, va sufla cu peste 70-80 km/h.

În ceea ce privește temperaturile, maximele se vor situa între 6 și 8 grade Celsius în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi între 15 și 16 grade în Banat. Minimele se vor încadra între 2 şi 11 grade. Mai scăzute vor fi în depresiunile Carpaţilor Orientali (- 3 până la -2 grade).

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

În special în primele ore ale zilei, în sud, est şi centru pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Duminică, informează Administrația Națională de Meteorologie, vremea va continua să se încălzească, devenind mai caldă decât ar fi normal pentru această dată, mai ales în vest şi sud-est.

Cerul va fi mai mult acoperit şi va ploua pe arii extinse în Maramureş şi Crişana, dar şi în zona montană aferentă, acolo unde şi cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, ploile, în general slabe, se vor semnala local în Banat, Transilvania, Moldova şi Oltenia şi izolat în celelalte regiuni.

Vântul va continua să aibă intensificări la munte şi în regiunile vestice, însă temporar şi la cote mai reduse şi în regiunile centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor situa între 9 grade în nordul Moldovei şi chiar 21 de grade în Banat. Minimele, și ele în creștere, vor fi între 6 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90