New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ARGEȘ: PRĂBUȘIRE PE PIAȚA REZIDENȚIALĂ

Argeș: prăbușire pe piața rezidențială. În județul Argeș, în august 2016 (cea mai recentă lună în privința căreia Direcția de Statistică are informații centralizate) au fost eliberate 138 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Dintre acestea, 82 (59,4% din total) au fost eliberate pentru mediul rural, iar 56 (40,6%) pentru mediul urban.

Citiți și: A nins în Argeș!

Comparativ cu august 2015, au fost eliberate cu 52 de autorizaţii de construire mai puține (- 27,4%). Scăderea s-a manifestat exclusiv la țară, acolo unde, față de august anul trecut, se poate vorbi despre o adevărată prăbușire pe piața rezidențială: numărul autorizaţiilor de construire eliberate în mediul rural a fost mai redus cu peste 46%. Asta în timp ce la oraș numărul autorizaţiilor de construire eliberate a crescut cu 51,4%.

Suprafaţa clădirilor rezidenţiale pentru care au fost eliberate autorizaţii de construire în luna august 2016 s-a ridicat la 25,4 mii de mp: mai mică cu 13,3% comparativ cu suprafața autorizată în aceeași perioadă a anului 2015. Dinamica descendentă a suprafeţei clădirilor rezidenţiale autorizate a fost cauzată de scăderea cu nu mai puțin de 50,8% din mediul rural, în timp ce în mediul urban suprafața autorizată a crescut de două ori.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90