930X122 MAIA

bogdan sitaru

ARGEȘEAN, AUR LA INFORMATICĂ. PUNCTAJ MAXIM!

Argeșean, aur la informatică. Punctaj maxim! Olimpicii români au cucerit 12 premii (2 medalii de aur cu punctaj maxim, 8 de argint, 1 medalie de bronz şi o menţiune) la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 14 – 22 iulie 2017 în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă).

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Componenții echipei României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică. La informatică, un argeșean, musceleanul Bogdan Sitaru, a fost medaliat cu aur, obținând punctaj maxim.

În funcţie de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Citiți și: O probă de bacalaureat va deveni mult mai grea

Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint.

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) – medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) – medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) -medalii de argint.

La Olimpiadă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90