930 x122 grota rece

tezaur

ARGEȘENII POT CUMPĂRA NOI TITLURI DE STAT

Și argeșenii pot subscrie începând de ieri, 7 octombrie 2019, pentru noile emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul programului „Tezaur”, ne informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Citiți și: O nouă ediție Tezaur: Cu ce dobânzi neimpozabile vine acum statul

Scadențele sunt la 1, 2 și 3 ani, iar dobânzile anuale, de 3,5%, 4% și, respectiv, 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 7-31 octombrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 7-29 octombrie de la oficiile poștale din mediul rural, iar în perioada 7-30 octombrie de la oficiile poștale din mediul urban.

Citiți și: Oportunitate de afacere! Oricine poate câștiga!

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș precizează:

-sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii;

-a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni;

-investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere;

-titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu;

-dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune;

-titlurile de stat emise în cadrul programului „Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans;

-în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

„Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori”, transmite sursa citată.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA