NOR CURIER 930X122

cazul caracal

AU ÎNCEPUT CONTROALELE ÎN ARGEȘ LA „IA-MĂ, NENE”

Vineri, 2 august 2019, poliţiştii rutieri din municipiile și orașele județului Argeș au început controalele la „ia-mă, nene”, după ce ministrul interimar al afacerilor interne, Mihai Fifor, a ordonat ca transportatorii ilegali de persoane să fie verificați în întreaga țară, ca urmare a cazului „Caracal”.

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

Pe parcursul zilelor de vineri, 2 august, și sâmbătă, 3 august 2019, mai mulți șoferi de ocazie au fost amendați cu câte 1.000 de lei. În plus, tuturor le-au fost reținute pentru o perioadă de șase luni certifocatele de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor.

Au fost sancționați pentru taximetrie pirat (transportau contra cost persoane fără să aibă autorizație taxi) șoferi din Pitești, Topoloveni, Băbana și Stolnici, cu vârste cuprinse între 37 de ani (un taximetrist pirat din Băbana) și 70 de ani (un șofer din Pitești).

Citiți și: Inconștiență fără limite! Doi tineri și-au riscat viața

Sancțiunile au fost date, printre altele, pe Calea București din municipiul Pitești, pe DN 73C Câmpulung – Curtea de Argeș și pe DJ 703E, în Băbana. Au fost vizate rute ca Pitești – Mioveni, Pitești – Topoloveni și Pitești – Curtea de Argeș.

Controalele au loc după ce ministrul interimar al afacerilor interne, Mihai Fifor, a ordonat ca în toată țara să fie verificați transportatorii ilegali de persoane. Măsura survine ca urmare a cazului „Caracal”. „Am dispus ca (…) Poliția să înceapă identificarea și verificarea celor care fac transport ilegal de persoane în toată țara.

Desfășurată timp de 8 zile în primă fază, acțiunea vizează depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări, dar și pe traseele de deplasare a acestor autovehicule.

Polițiștilor rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de la transporturi li se vor alătura și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute ministrul interimar al afacerilor interne. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3