New Profesional Consult 930 x 122

autostrada

glisiera_autostrada

Autostrada Pitești-Sibiu, azi o vedem și nu e

Am stat liniștiți o bună bucată de vreme: nimeni nu punea la îndoială construirea, cu bani europeni, cam în trei ani, a autostrăzii Pitești-Sibiu.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Cel puțin nu în public. Până acum câteva săptămâni, când, prin vocea ministrului Dan Șova, a început circoteca. Bulibășeala. Șova a dat de înțeles atunci că mai potrivită ar fi o autostradă Sibiu-Brașov. A revenit ulterior, afirmând că ambele vor fi construite în același timp (http://epitesti.ro/dan-sova-linisteste-apele-vor-fi-doua-autostrazi-catre-sibiu-inclusiv-pitesti-sibiu/). Unde mai pui că toți oficialii Argeșului aprig au trâmbițat că autostrada se va face și vom circula pe ea din 2016 (http://epitesti.ro/prefectul-sigur-ca-va-taia-panglica-la-santierul-de-construire-autostrazii-pitesti-sibiu/).

Și iar ne-am liniștit. Până ieri. Pe harta cu autostrăzi a domnului Ponta nici urmă de Pitești-Sibiu! Nu până-n 2018. E prea scumpă! A zis premierul și la București, și mai adineauri în Mioveni. Când a tras concluzia asta? Peste noapte? De autostradă tot vorbim de ani de zile! Să fim serioși! Prin urmare, ce să facem? Să ne mulțumim cu firimitura de posibilă viitoare autostradă Pitești-Râmnicu Vâlcea!

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Ponta ne mai dă, totuși, de doi bani speranță: „Facem autostrada de la Pitești mai departe către Vâlcea (…) Mai departe, pentru tronsonul între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, avem niște studii de fezabilitate care presupun o sumă atât de mare, în jur de 4, 5 miliarde de euro, care, de fapt, depășește ce bani avem noi. Noi avem 3 miliarde pentru toată România! (…) Am văzut populismul unora dintre jurnaliștii băsiști – că de ce avem către Alexandria și nu avem Sibiu-Vâlcea. Mi-ar plăcea, doar că București-Alexandria e 350 de milioane de euro, iar dincolo e 3, 5 miliarde. E „doar” o diferență de la 1 la 10!

Pentru segmentul Vâlcea-Sibiu primul lucru pe care îl facem în 2014 este actualizarea studiului de fezabilitate pentru a găsi posibilități de construcție cu un preț mai rezonabil. (…) Avem bani pentru Pitești-Râmnicu Vâlcea și nu avem încă bani pentru Vâlcea-Sibiu pentru că 4, 5 miliarde de euro înseamnă mai mulți bani decât avem pentru autostrăzi pentru toată România! Dacă reactualizăm studiul de fezabilitate și găsim o posibilitate de construcție sau de finanțare, în mod sigur o facem începând cu anul 2015!”. Sigur că da, domnule Ponta, și marmota învelea ciocolata în staniol…

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90