930 x122 grota rece

caniculă

AVERTISMENT METEO DE ULTIMĂ ORĂ. CE NE AȘTEAPTĂ

Avertisment meteo de ultimă oră. Ce ne așteaptă. O informare prin care anunță instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic a fost emisă în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Dezvăluiri de ultim moment. Ce se va întâmpla este de necrezut

Informarea este valabilă de mâine, 23 iunie 2017, de la ora 13, până sâmbătă, 24 iunie, la ora 4.

Potrivit ANM, în intervalul de timp menționat vor exista perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

Citiți și: Vremea pe următoarele zile ne dă fiori!

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și la munte, 40…50 l/mp.

În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local, disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei, avertizează meteorologii.

La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.

Este primul avertisment meteo de disconfort termic din noul sezon cald.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90