930X122 MAIA

anaf

BIG BROTHER ANAF, OUT!

În urma criticilor din presă, ANAF dă înapoi și revine asupra proiectului prin care, odată materializat, ar fi avut permisiunea legală să-și bage nasul cu de la sine putere în cardurile contribuabililor. Fără notificarea și permisiunea utilizatorului și fără mandat de la o instanţă.

Citiți și: Poți să scoți bani de pe card, chiar dacă soldul este ZERO!

Cu puțin timp în urmă, ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, a transmis un comunicat de presă referitor la acest subiect: “Scopul proiectului aflat în dezbatere publică privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale este acela de a permite ANAF monitorizarea tranzacțiilor și a fluxurilor de bani utilizați pentru plata bunurilor sau serviciilor achiziționate.

Având în vedere inexistența vreunui interes instituțional vizavi de datele personale, în proiect se va înlocui solicitarea de raportare a unor informații precum codul de autorizare a plății, numărul de card sau detaliile privind identitatea deținătorului unui card, cu solicitarea comunicării detaliilor (dată, valoare și cont) tranzacțiilor realizate prin intermediul POS.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

ANAF este operator de date cu caracter personal înregistrat cu numãrul 759.”

Detalii despre proiectul inițial care a scandalizat opinia publică, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/iti-convine-anaf-vrea-acces-la-cardul-tau/.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA