CE LI SE PREGĂTEȘTE ȘOFERILOR | ePitesti
Upit 930 x 122

auto

CE LI SE PREGĂTEȘTE ȘOFERILOR

Guvernul a decis: ce li se pregătește șoferilor.

Citiți și: MAŞINI ÎN FLĂCĂRI ÎN ARGEŞ. CĂLĂTORI ÎN PERICOL

Ieri, Guvernul a avizat Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 ce cuprinde o serie de măsuri noi.  Printre acestea sunt incluse examenele medicale periodice pentru șoferi, consilieri psihologice și inspecții tehnice mai riguroase. Scopul acestor măsuri este creșterea siguranței în trafic, informează digi24.ro.

Autovehiculele implicate în accidente rutiere nu vor mai circula decât după efectuarea unei inspecții tehnice de siguranță, autorizația școlilor de șoferi va fi prelungită doar dacă cel puțin 50% dintre cursanți promovează examenul pentru permisul auto, baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic, pentru eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos, iar perioadele în care șoferii trebuie să efectueze controlul medical vor fi reduse după ce aceștia împlinesc o anumită vârstă.

Citiți și: (VIDEO) ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

De asemenea, inspecția tehnică de siguranță va cuprinde verificări suplimentare în cazul vehiculelor care au fost implicate în accidente rutiere.  Unele dintre acestea sunt structura caroseriei și sistemul de direcție.

(Sursă: digi24.ro) (Titlu și editare: ePitești.ro)

Posada 555×222
Nisan 570×90 2