SMART KIDS 930X122

consiliul judetean

CJ ARGEȘ: DOAR 22 DE ȘCOLI MAI AU WC ÎN FUNDUL CURȚII

CJ Argeș: Doar 22 de școli mai au WC în fundul curții. Consiliul Județean (CJ) face precizări cu privire la situația școlilor din Argeș care au grupurile sanitare în exterior.

Citiți și: Decizie majoră în școli! Nu va fi nevoie de acordul părinților

“În prezent, în Argeș mai sunt doar 22 de școli cu grupurile sanitare în exterior sau care mai necesită modernizare, în 11 localități.

Menționăm că, în general, este vorba de unități de învățământ destructurate. Dintre acestea, o parte se află în lucru, iar unele unități școlare de nivel gimnazial sunt cu perspectivă demografică descendentă.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Reprezentanții autorităților locale și-au luat angajamentul ca până la începutul noului an școlar toate aceste obiective să fie realizate.

În perioada iunie 2016-iunie 2018, Consiliul Județean Argeș a alocat sume în valoare totală de 19.617.000 de lei, în 79 de localități, reprezentând peste 211 investiții în unitățile școlare, de la amenajarea toaletelor în incinta școlilor până la reabilitarea, modernizarea sau extinderea unor clădiri”, precizează Consiliul Județean Argeș.

Amintim că recent ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat că în acest an, 2019, ar urma ca în întreaga țară să fie rezolvată problema școlilor cu WC-ul în fundul curții.

“Avem 1.460 de şcoli care au grupurile sanitare în curte şi din această pricină nu au autorizaţie sanitară, pentru că ea se dă în măsura în care există apă curentă în şcoală.

În proiectul de buget sper ca această sumă să fi rămas. Nu am văzut ultima variantă, dar aşa cum ştiu în buget există bani, în aşa fel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect”, a declarat ministrul Educației.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90