930×122 CAPRA 5

alexandra măceșanu

DIICOT, CONCLUZIE OFICIALĂ ÎN CAZUL REZULTATELOR PROBELOR ADN

DIICOT, concluzie oficială în cazul rezultatelor probelor ADN.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

DIICOT continuă activitățile începute ieri (…), prin cercetarea efectuată de echipe complexe a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate efectuate până în prezent a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Citiți și: Companii spaniole fraudate (și) de argeșeni! Au furat 2,5 milioane de euro!

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august 2019, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare în regim de urgență, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților de astăzi vom reveni cu un nou comunicat/declarație de presă și, nu în ultimul rând, transmitem condoleanțe familiei îndurerate!”, a comunicat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cu puțin timp în urmă.

Amintim că primul care a anunțat public, aseară, că ADN-ul din oasele găsite la domiciliul din Caracal al lui Gheorghe Dincă și analizate de experții Institutului Național de Medicină Legală (INML) este al Alexandrei Măceșanu a fost unchiul adolescentei, Alexandru Cumpănașu (AICI, subiectul pe larg). (Sublinierile aparțin redacției) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3