930 x122 grota rece

zi libera

E OFICIAL: O NOUĂ ZI LIBERĂ

UPDATE: Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre prin care 30 aprilie 2018 va fi zi liberă. 

Citiți și: Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

E oficial: O nouă zi liberă. Cu puțin timp în urmă, la începutul ședinței săptămânale a Executivului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va hotărî astăzi ca luni, 30 aprilie 2018, să fie zi nelucrătoare.

„Guvernul va stabili astăzi ca data de 30 aprilie 2018 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare, conform Codului Muncii.

Citiți și: Încă o zi liberă pentru angajați!

Prevederile actului normativ de astăzi nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru a recupera ziua de 30 aprilie instituțiile publice vor opta fie pentru desfășurarea activității în regim normal de lucru sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea timpului de lucru, până la data de 11 mai, conform unei planificări stabilite.”, a precizat premierul.

Românii din sectorul public vor avea astfel o nouă minivacanță, de 4 zile, care va include weekend-ul 28-29 aprilie, ziua de luni, 30 aprilie, și ziua de marți, 1 mai (Ziua Muncii), zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, potrivit Codului Muncii.

Ziua liberă de 30 aprilie va fi recuperată ulterior.

Amintim că în România există 15 zile de sărbătoare legală, nelucrătoare:

-1 și 2 ianuarie (de Anul Nou);

-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);

-Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui)

-prima și a doua zi de Paște;

-1 mai (Ziua Muncii);

-1 iunie (Ziua Copilului);

-prima și a doua zi de Rusalii;

-15 august (Adormirea Maicii Domnului);

-30 noiembrie (Sfântul Andrei);

-1 decembrie (Ziua Națională a României);

-25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90