NOR CURIER 930X122

bamboo

EFECTUL BAMBOO – CLUB DE NOAPTE, ÎNCHIS

Efectul Bamboo – Club de noapte, închis. După incendiul din clubul bucureștean Bamboo, la cererea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, azi noapte echipe mixte de pompieri, polițiști și jandarmi au făcut controale și verificări în cluburi și discoteci din întreaga țară.

Citiți și: Alarmant! ,,Peste 500 de vârstnici mor sau sunt răniți, anual, în incendii!”

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au fost operate peste 160 de controale în cluburi şi discoteci, fiind date 118 amenzi, însumând mai bine de 200.000 de lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

Sursa citată precizează că principalele aspecte urmărite în teren de inspectorii de prevenire au vizat exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Citiți și: Scene interzise la o petrecere de 8 martie. Poliția a deschis anchetă penală!

A fost depistat un caz de încălcare gravă a cerinţei de securitate la incendiu la un club de noapte din comuna Brănești, județul Gorj. “Inspectorii din teren au constatat că a fost depăşit numărul maxim de utilizatori cu mai mult de 10% din valoarea de referinţă, fapt care a impus, conform prevederilor legale în vigoare (HG nr. 915/2015), oprirea funcţionării acestuia.”, informează IGSU.

“Din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activitățile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranța celor care frecventează astfel de locații să fie asigurată, iar obligațiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ca pentru a contracara eventualele critici potrivit cărora ar fi vorba doar de o acțiune de imagine și forțată de un eveniment care putea să aibă consecințe tragice (incendiul din Bamboo), IGSU ține să precizeze că o acțiune similară la nivel național în cluburi și discoteci s-a desfășurat în perioada 11 – 12 noiembrie 2016. “În cele două zile au fost controlați 448 de operatori economici, fiind aplicate 405 amenzi, în cuantum de peste 788.000 de lei, iar două localuri din municipiul Brașov au fost închise din cauza depășirii numărului maxim de utilizatori.”, transmite IGSU. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90