SMART KIDS 930X122

finante publice

FISCUL ARGEȘEAN: REGULI 2019 PENTRU TICHETE ȘI VOUCHERE

Fiscul argeșean: Reguli 2019 pentru tichete și vouchere.

Citiți și: Se dau tichete cadou!

Pe 1 ianuarie 2019 a intrat in vigoare Legea nr. 165/2018 care reglementează acordarea în beneficiul angajaţilor a biletelor de valoare (tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă). Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș face precizări cu privire la impozitarea acestor bilete de valoare.

În sensul impozitului pe venit şi al contribuţiilor sociale obligatorii:

Citiți și: Noi vouchere de la stat! Români care beneficiază de 16.500 de lei

Tichetele de masă, tichetele de creşă, tichetele culturale şi voucherele de vacanţă sunt considerate avantaje.

-se iau în calcul la stabilirea impozitului pe veniturile din salarii

-nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

Dacă valoarea, pentru fiecare persoană în parte, a cadourilor, inclusiv a tichetelor cadou, oferite de angajatori salariaţilor şi copiilor minori ai acestora cu ocazia Paştelui, a zilei de 1 iunie, a Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi a cadourilor, inclusiv a tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu depăşeşte limita de 150 de lei, acestea nu se iau în calcul la stabilirea impozitului pe veniturile din salarii și nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

Pentru partea care depăşeşte limita de 150 de lei, aceasta reprezintă venit impozabil din salarii, se ia în calcul la stabilirea impozitului pe veniturile din salarii și intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

În sensul impozitului pe profit:

Sumele corespunzătoare tichetelor de masă şi voucherelor de vacanţă acordate de angajator salariaţilor sunt cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit în limitele valorii nominale.

Cheltuielile reprezentând cadouri, inclusiv tichete cadou oferite salariaţilor şi copiilor minori ai acestora, tichete de creşă și tichete culturale se incadrează în categoria cheltuielilor sociale care sunt deductibile limitat la determinarea profitului impozabil în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului Muncii”, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3