Donaris 930 x 122

ana măiță

FUMATUL, INTERZIS ÎN MAȘINĂ! AFLĂ ÎN CE CONDIȚII!

Fumatul, interzis în mașină în anumite condiții. Comisia de sănătate a Camerei Deputaților a decis să înăsprească legea împotriva fumatului.

Citiți și: Elevii prinși făcând acest gest comun vor fi amendați!

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și-a asumat o propunere în acest sens a președintei asociației Mame pentru mame, Ana Măiță, potrivit Mediafax.

Amendamentul prevede interzicerea fumatului în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate: ”Se interzice fumatul în toate spaţiile închise, spaţiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum şi în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate. De la prezentele prevederi fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de mare siguranţă.”, se arată în amendament.

Citiți și: Pitești. Noi taxe pentru autovehicule

„Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun, în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei, specific autovehiculelor, dar şi imposibilitatea minorului şi a fătului nenăscut de a se apăra în faţa acestor agresiuni, este datoria morală şi legală a adulţilor să îi protejeze.”, motivează autoarea.

În schimb, Comisia a respins amendamentul deputatului PNL Daniel Fenechiu, care propunea o relaxare a legii antifumat. Fenechiu ceruse spații speciale pentru fumători și redefinirea conceptului de “spaţiu public închis” în care fumatul este interzis.

Decizia finală o va lua plenul. (Sursă foto: antena3.ro – descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA