930 x122 grota rece

biciclist

INCIDENT ACUM PE LÂNĂRIEI

Incident acum pe Lânăriei. În urmă cu doar câteva minute, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lânăriei din municipiul Pitești un biciclist s-a dezechilibrat și a căzut în urma suflului unui tren, potrivit Poliției Argeș. În vârstă de 52 de ani, din Pitești, bicicistul nu a avut nevoie să fie transportat la spital.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lânăriei le dă mari bătăi de cap participanților la trafic.

Zilnic la barieră se formează cozi de maşini, cozi care ajung chiar şi până la intersecţia cu bulevardul Petrochimiştilor. Participanții la trafic sunt revoltaţi din cauza timpului pe care trebuie să îl petreacă aşteptând la bariera CFR trecerea trenurilor.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Construirea unui pasaj rutier ar conduce la fluidizarea traficului în zonă, zonă în care bariera este de foarte multe ori coborâtă pentru a da trecere liberă garniturilor de tren.

Realizarea pasajului este prevăzută în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a municipiului pentru perioada 2014-2023, având ca termen de realizare anul 2020. Suntem deja în 2019, iar proiectul a rămas doar în stadiul de intenție (AICI, subiectul pe larg).

Dacă municipalitatea piteșteană nu a reușit să materializeze un proiect în acest sens, un investitor privat intenționează să construiască o pasarelă auto și pietonală care să facă legătura între cartierul Tudor Vladimirescu și restul orașului. Participanții la trafic nu ar mai fi nevoiți astfel să aștepte la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lânăriei.

Investiția, de 6 milioane de euro, face parte din proiectul viitorului mall pe care dezvoltatorul Prime Kapital urmează să îl construiască în Tudor Vladimirescu.

Potrivit dezvoltatorului, odată construită, pasarela va intra în posesia municipalității gratuit, oferindu-le siguranță locuitorilor din zonă (amănunte, AICI).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3