NOR CURIER 930X122

amenzi

LOVITURĂ PENTRU ȘOFERI! AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ PERMIS

Lovitură pentru șoferi! Ar putea rămâne fără permis. Șoferii care nu achită amenzile de circulație în termen de 30 de zile ar putea rămâne fără permis de conducere. Este propunerea legislativă a unui deputat PSD, Mihai Weber.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Inițiatorul propune ca autoritatea emitentă a permisului să dispună prin ordin suspendarea documentului în cazul șoferilor care nu achită amenzile de circulație în 30 de zile de la data contravenției.

Potrivit proiectului depus în Parlament, suspendarea permisului va înceta doar la data prezentării de către șoferi a dovezii că au plătit amenzile primite.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

„Statisticile autorităţilor competente relevă o situaţie defavorabilă din punctul de vedere al încasării la buget a amenzilor contravenţionale provenind din amenzile de circulaţie. Întrucât acestea reprezintă sume importante la bugetul de stat, neachitarea acestor obligaţii afectează considerabil bugetul local.”, motivează deputatul.

„Mai mult, la nivel social există o discriminare a celor care îşi achită la timp obligaţiile, atât timp cât cei care achită, dar şi cei care evită obligaţia impusă prin sancţiunea principală a amenzii se bucură în continuare de exercitarea dreptului de a conduce.”, adaugă inițiatorul în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Propunerea va deveni lege dacă va primi vot favorabil în Parlament. În acest caz, Senatul este prima Cameră sesizată, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaților. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3