New Profesional Consult 930 x 122

evaluare nationala

O NOUĂ REGULĂ LA ADMITEREA ÎN LICEU

O nouă regulă la admiterea în liceu. Elevii care nu vor obține cel puțin media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai fi admiși la liceu.

Citiți și: Oficial! Evaluare Națională și pentru elevi din învățământ primar. Când au loc examenele

Noua regulă va fi valabilă începând din anul școlar 2019-2020, potrivit unui ordin semnat de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, și publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Pentru elevii de clasa a VIII-a care nu vor obține minimum media 5 la Evaluarea Națională va deveni obligatoriu învățământul profesional.

Citiți și: Evaluare Națională 2024: Încep simulările!

Conform ordinulului ministerial, media de admitere la liceu va fi calculată la fel ca până acum: va fi luată în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (cu o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (cu o pondere de 20%).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3