930 x122 grota rece

anre

O NOUĂ REGULĂ PENTRU CENTRALELE DE APARTAMENT?

O nouă regulă pentru centralele de apartament? Constructorii de blocuri care vor să doteze viitoarele noi locuințe cu centrale termice de apartament pe gaz sau blocul cu centrală de scară ar putea avea o obligație expresă dacă blocul ar urma să fie ridicat într-o zonă unitară de încălzire (zonă în care sistemul centralizat de termoficare predomină).

Citiți și: Primarul, furios: Atrag atenția, vom da amenzi! Sancțiuni și de 3.300 de lei!

Potrivit proiectului de lege de modificare a legii energiei termice, constructorii ar trebui să demonstreze Primăriei că centralele termice de apartament pe gaz sau de scară pe care vor să le monteze sunt mai eficiente economic și energetic decât sistemul centralizat de încălzire, scrie profit.ro.

Demonstrația, conform sursei citate, ar urma să se facă prin prezentarea la Primărie a unui studiu în acest sens, realizat de experți acreditați în domeniu.

Citiți și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc!

În cazul în care acest document nu ar fi prezentat sau nu ar convinge Primăria, constructorul (dezvoltatorul imobiliar) ar urma să nu primească autorizația de construire!

Propunerea este a Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei. ANRE ar motiva că trebuie întărită autoritatea primăriilor și ele să decidă în astfel de cazuri care este cea mai eficientă soluție pentru încălzire.

Documentul se află acum în dezbatere în Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților. Pentru a deveni lege, este nevoie de vot favorabil în plenul Parlamentului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90