Donaris 930 x 122

armata

OFICIAL: PROBLEME ÎN ARMATĂ. ANUNȚUL, FĂCUT AZI

UPDATE: Adrian Țuțuianu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării Naționale. Ţuţuianu a precizat la Antena 3 că a hotărât să demisioneze în urma unei discuții pe care a avut-o cu prim-ministrul Mihai Tudose şi cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa. 

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Ministrul a spus că motivul îl reprezintă lipsa de comunicare cu privire la drepturile salariale pe care ar fi trebuit să le primească angajaţii MApN pe 15 septembrie. ”Am recunoscut în faţa premierului că am greşit că nu i-am comunicat în timp util.”, a declarat Adrian Ţuţuianu, afirmând că ar fi tebuit să explice decizia luată și în fața presei.

Premierul a acceptat demisia. 

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Oficial: Probleme în Armată. Anunțul, făcut azi. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat astăzi că nu dispune în această lună de toți banii necesari pentru achitarea la termen a contribuțiilor individuale și a impozitului pe salarii în Armată și a sumelor pentru norma de hrană și chirii. Plățile astfel întârziate, potrivit sursei citate, se vor face eșalonat ulterior termenului obișnuit.

„În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din MApN a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale următoarele:

-efectuarea în data de 15 septembrie a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete fără contribuțiile individuale și impozit;

-efectuarea la aceeași dată a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

-efectuarea între 21 și 25 septembrie a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului, cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;

-efectuarea în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc).”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA