New Profesional Consult 930 x 122

arbori

PENDIUC ÎNCEARCĂ SĂ POTOLEASCĂ FURIA PITEȘTENILOR: „SE TAIE 3-4 COPACI, SE PLANTEAZĂ 7-8!”

Reclamațiile piteștenilor în legătură cu lucrările de „regenerare urbană” curg gârlă. Cetățenii sunt nemulțumiți că în urma lucrărilor dispar spații verzi și sunt culcați la pământ copaci. Primarul Tudor Pendiuc spune, însă, că piteștenii nu trebuie să fie îngrijorați pentru că în locul arborilor tăiați vor fi plantați alții.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

“Dacă dintr-o zonă dispar 2-3 arbori, zona respectivă nu rămâne fără oxigen, fără pomi. Se taie 3-4, se pun 7-8, în aceiași zonă. Vor fi mult mai mulţi! Va fi mult mai multă verdeaţă!”, promite primarul Piteștiului. Pendiuc adaugă că nu puțini dintre copaci trebuie tăiați din rațiuni de vârstă și dimensiuni. „Unde este posibil toaletăm, ocolim… Generaţiile viitoare trebuie să aibă şi ele parte de arbori tineri, viabili, cum avem şi noi de la cei de dinaintea noastră. Trebuie să mai plantăm şi noi, nu doar să avem grijă!”, concluzionează Pendiuc.

„Regenerarea urbană” este un proiect al Primăriei Pitești realizat cu finanțare europeană, o investiție care depășește 5.000.000 de lei. Peste 40 de hectare de teren au fost sau vor fi afectate, urmând să fie reabilitate străzi, parcări, spaţii de joacă, spaţii verzi, alei şi trotuare. Sunt 11 zone vizate, printre care Calea București, Smeurei, Mărășești, Teilor, Exercițiu și Războieni.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90