New Profesional Consult 930 x 122

cumul

PENSIONARII, BACK IN BUSINESS

În urmă cu câțiva ani, în 2009, Guvernul Boc a interzis cumulul pensie-salariu la stat. Mai exact, interdicția se aplica în cazul angajaţilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflată în plată depăşea câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.

Citiți și: Obligatoriu pentru pensionari: Au la dispoziție șase luni

Astăzi Camera Deputaților a anulat măsura, prin adoptarea în plen a unei propuneri legislative inițiată de parlamentari PSD, PC și de la minorități naționale altele decât cea maghiară. ”Prin stabilirea imperativă a limitei cuantumului pensiei până la care se poate realiza cumulul cu salariul se produc discriminări, dar şi limitări ale accesului şi dreptului la muncă în sistemul public pentru persoane cu pregătire temeinică, experienţă şi expertiză în anumite domenii, cum ar fi apărare, ordine publică, siguranţă naţională, compartimentele de protecţie a informaţiilor clasificate, departamentele de poliţie comunitară, oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, precum şi multe alte autorităţi şi instituţii publice.”, se arată în nota de fundamentare.

Cum Camera Deputaților este for decizional în acest caz, măsura adoptată va deveni lege imediat după ce președintele țării o va promulga.

Citiți și: Noi vești bune pentru pensionari!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3